Onze klanten


Wij hebben Simone van Aard tijdens ons nachtcongres leren kennen als een deskundige en bevlogen spreker. Simone staat boven de stof en wist met haar presentatie over 'Nachtelijke onrust bij dementie' de deelnemers zonder moeite te boeien en uit hun slaap te houden. 

 

Marcellino Bogers - Eigenaar MetZorg


Ik heb de samenwerking met Gerias als erg prettig ervaren. Aan onze  fysiotherapeuten brachten zij op creatieve wijze hun kennis en kunde over aan de groep met praktische tips en voorbeelden. Onze cursisten vonden het een leerzame training met veel interactie. Ook bij onze volgende GRZ-1ste lijn cursus blijven wij samenwerken met Gerias!

 

Lisette Heystee - Docent, Fysio/manueeltherapeut bij Scholing Randstad West


We zijn erg tevreden over de avond die Heleen verzorgde over de omgang met gedragsveranderingen bij NAH voor mantelzorgers.  De interactie en het delen van ervaringen van mantelzorgers was erg belangrijk. Naar onze mening kan het niet beter en wij geven de avond een dikke 10.  Bedankt voor je geweldige inzet!

 

Ria van Spijk - Coördinator informele zorg


Ze wisten mijn doelen voor het team om te zetten in een afwisselend programma

" Al langer was ik bezig om een club te vinden die vernieuwend is, jong en deskundig. Die weten wat het is om met ouderen te werken die afwijkend gedrag vertonen in relatie met dementie, en wat dat doet met groepsprocessen in kleinschalig wonen.  Het was verrassend om in contact te komen met de psychologen van Gerias. Ze wisten mijn doelen voor het team om te zetten in een afwisselend programma waarin oefeningen en handige tools ondersteunend waren.  Passend bij de taakvolwassenheid van het team waarbij ruimte was voor reflectie op eigen handelen,. " Wat is de aanleiding van agressief gedrag, wat signaleer je, hoe is je eigen houding, hoe krijgt een benaderingsplan handen en voeten in een groot team, wat is de rol van een echtgenoot of familie? Wij hebben met Maartje en Heleen van Gerias hard gewerkt en veel geleerd!" 

 

Joke van Loenen - Locatiehoofd Zeist 


" Maartje heeft een duidelijke uitleg gegeven over de fasen van dementie en de problemen die hier bij horen. We hebben gesproken over hoe hier mee om te gaan en dat het voor onze Turkse ouderen vaak lastig is omdat ze niet altijd de Nederlandse taal beheersen. Het was een zeer interactieve bijeenkomst, voor herhaling/vervolg vatbaar!" 

 

Erica Nuijten - Verpleegkundig Specialist bij WZC Raffy/Lâle


Onze medewerkers waren zeer positief en ze konden er de dag erna mee aan de slag

" Simone en Maartje hebben onze medewerkers goed en duidelijk uitgelegd wat dementie precies inhoudt en hoe je daar als zorgprofessional mee om kunt gaan. Ze hebben de meest voorkomende soorten van dementie in kaart gebracht en uitgelegd welke fasen je daarbij kunt onderscheiden. Het waren 2 duidelijke en interactieve trainingsavonden waardoor onze medewerkers er de volgende dag mee aan de slag konden in de praktijk. Onze medewerkers waren zeer positief en begrepen dezelfde avond al beter het gedrag van ouderen met dementie. Een fijne samenwerking en zeker voor herhaling vatbaar". 

 

Robbert en Bart Kramers - Directie CaRespect

 

" Heel fijn dat er ook casussen gebruikt werden waar wij zelf ook bij na moesten denken"

Deveny - Cliëntbegeleider 


Goede samenwerking, enorme flexibiliteit en een bak aan kennis!

" Tijdens de GZ-opleiding met accent Ouderen hebben Heleen, Simone en Maartje met veel enthousiasme het vak "Levensloop en (on)gewone veroudering" gegeven. Daar de meeste deelnemers al werkzaam zijn in de ouderenzorg, was het de uitdaging om aan te sluiten bij de verschillende kennisniveaus en praktijkervaringen. Door de goede samenwerking, enorme flexibiliteit en een bak aan kennis is dit goed gelukt! Verscheidene onderwerpen kwamen naar voren, zoals verschillende methodes om om te gaan met levensfase problematiek, angststoornissen, depressie en rouw, meditatieve therapie, zingeving, wilsbekwaamheid en euthanasie. Hierin was zowel aandacht voor de theoretische achtergronden, de praktische invulling als zelfreflectie. De sfeer die neergezet werd was ontspannen, veilig en bood alle ruimte om te leren. Een mooie toevoeging aan de GZ-opleiding!" 

 

                                                                                                                         Bente van der Lelij- Psycholoog i.o. tot GZ-psycholoog 


Deskundigheid op maat!

Vanuit het thema: -Omgaan met agressie bij bewoners met dementie- hebben Simone en Heleen op maat gemaakt trainingen ontwikkeld voor onze medewerkers. De uitdaging was om de trainingen aan te laten sluiten bij onze ervaringen uit de praktijk en om ook aandacht te hebben voor reflectie op het eigen gedrag. Tot slot was ook de wens om praktische handvatten te krijgen in preventie, observatie, analyse, opstellen van een benaderingsplan en juiste rapportage. Na drie avonden kunnen we niet anders concluderen dan dat deze uitdaging door hen goed en deskundig is vorm gegeven waarbij de van te voren opgestelde doelen zeker zijn behaald. In een veilige en goede sfeer is veel aangereikt door Simone en Heleen en de interactie met de groep was prettig. De medewerkers hebben de trainingen als goed, leerzaam en prettig gewaardeerd". 

 

Ronald en Trudie Zwiers- Zorgechtpaar Het Gastenhuis Dordrecht

 

" Heel positief dat er heel veel aan de hand van voorbeelden werd gewerkt omdat dat aanspreekt.

Tip: Ga zo door! Top: Het was top!" 

 

Peter de Leeuw van Weenen - Verpleegkundige Het Gastenhuis Dordrecht


'' Tijdens de maandelijkse onderwijsavond van Me-doc nam Simone de basisartsen op interactieve wijze mee in het thema ouderenmishandeling. Door het delen van kennis, ervaringen en handvatten voor de dagelijkse praktijk werd het inzicht bij de artsen vergroot. Wakker geschud keerden ze terug naar het verpleeghuis om hun rol te kunnen pakken in deze complexe casuïstiek''. 

 

Sharayke van den Hoogen - Me-doc


''Simone heeft een gastles gegeven bij tweedejaars studenten van de MBO opleiding verpleegkunde. De les was boeiend, afwisselend en erg interessant. Simone heeft op een duidelijke, heldere manier informatie gegeven over het onderwerp 'Onbegrepen gedrag bij dementie' en hiermee de studenten 1,5 uur kunnen boeien. De studenten waren na afloop erg enthousiast en gaven aan veel geleerd te hebben''. 

 

Diana van Hooft - Vitalis college